Yargıtay Başkanvekili Ömeroğlu’ndan Tutuklama Üzerine Açıklama

YARGITAY Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu’dan Önemli Açıklamalar

Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve şartlarının çok zor olduğunu belirtti. Ömeroğlu, “İstinaden uygulanması lazım ama dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Kariyer Zirvesi programına katılan Ahmet Ömeroğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Hakim ve Savcılar Kurulu Üyesi Aysel Demirel ile hukuk fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ömeroğlu, yargılamada adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Kusurlu insan davranışıdır, insan değildir. Ceza hukukunun odak noktası fiildir. Bir insanın en değerli şeyi şerefidir, onurudur. Şerefi olmayanın dini de olmaz, milleti de olmaz, milliyeti de olmaz. Arkadaşlar, lütfen failin kimliği, partisi, milliyeti, cinsiyeti ne olursa olsun hiç kimsenin haysiyetiyle oynamaya hakkı yok. O insanın sadece kusurlu bir davranışını yargılıyoruz” şeklinde konuştu.

‘İŞİ NE UZUN NE KISA TUTMAK LAZIM’

Ahmet Ömeroğlu, yargılamanın süresinin önemine değinerek, “Yargılamalar makul sürede yapılmazsa, aslında tedbir olarak aldığımız kararlar cezalandırma haline dönüşebilir. Tutuklama bir tedbirdir, şartları çok zordur. İstinaden uygulanması gerekir fakat dava açıp yargılama süreci 10 sene sürerse, toplum tatmin olmaz, hemen cezalandırılmasını ister. Sakarya’da bir kepçe operatörü hayvanı öldürdüğünde o suç mevzuatta yer almıyordu. Sonradan Hayvan Koruma Kanunu çıktı. Bu nedenle yaptığımız işi ne uzun ne de kısa sürede sonlandırmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Kaynak: Demirören Haber Ajansı
  • Kategori: Güncel

Related Posts

INSTAGRAM HATA TESPİT RAPORU 1 TEMMUZ || 24 saatlik rapor yayınlandı! Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var?

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? Instagram’a giriş ve akış yenilemede sorun yaşayanlar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabına çevrildi. Hemen belirtelim ki 24 saatlik güncel veriler yayınlandı. Peki, bugün 1 Temmuz Salı günü Insyagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? İşte merak edilip araştırılan güncel detaylar ve 1 Temmuz Salı günü yani bugüne ait hata tespit raporu grafiği…

LGS TERCİH TARİHİ 2025 MEB TAKVİMİ | e-Okul ile LGS tercihleri ne zaman başlayacak 2025, MEB.gov.tr LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2025 LGS tercihleri belli oldu!

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu 2025, 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşti. Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden çoktan seçmeli soruların sorulduğu sınavın değerlendirmeleri başladı. LGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler lise tercih maratonuna başlayacaklar. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Tercihler e-Okul üzerinden tamamlanacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman, LGS yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı 2025? İşte, LGS tercih tarihi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Anadolu’dan Yunanistan’a göç edenlerin sesi, bir hafıza arşivi: Women of Rebetiko

Anadolu’dan Yunanistan’a göç edenlerin sesi, bir hafıza arşivi: Women of Rebetiko

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı için son zil çaldı

2024-2025 eğitim öğretim yılı sona erdi. Yaklaşık 20 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı. Öğretmenler ise 2025 Haziran dönemi Mesleki Çalışma Programının ardından 27 Haziran’da tatile başlayacak.

LGS’de kalem ve silgi veriliyor mu? 2025 LGS öğrenciye ne veriliyor, neler yasak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) iki oturum halinde 15 Haziran’da binlerce katılımla düzenleniyor. Peki, LGS’de kalem ve silgi veriliyor mu? 2025 LGS öğrenciye ne veriliyor, neler yasak?