Sağlık Bakanlığı 12 İlde 105 Hastaneyi Denetleyecek

Sağlık Bakanlığı, 12 İlde 105 Hastaneyi Eş Zamanlı Denetleyecek

Sağlık Bakanlığı, 12 ilde 105 hastaneyi denetim kapsamına alarak, eş zamanlı teftiş süreci için 53 müfettiş görevlendirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bakan Kemal Memişoğlu’nun talimatı doğrultusunda Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından bu yıl devreye alınan denetim seferberliği kapsamında “2. Genel Teftiş” sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, acil sağlık, poliklinik ve hasta hakları hizmetleri, ameliyathane ve merkezi sterilizasyon birimleri, yoğun bakım hizmetleri, nöbet ve mesai sistemleri, sağlık kurulları, tıbbi malzeme ve cihaz yönetimi gibi riskli ve kritik alanlara öncelik verilerek 105 hastanenin denetim kapsamına alındığı ve eş zamanlı teftiş süreci için 53 müfettişin görevlendirildiği açıklandı.

Denetimlerle, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi amaçlanıyor ve bu kapsamda “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık” modeli ile “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programının desteklendiği bildirildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığı, denetimlerinde “denetlerken eğiten ve rehberlik eden” bir yaklaşım benimseyerek, insan odaklı, nitelikli ve güvenilir sağlık hizmetlerinin sunulmasını hedefliyor.

Sağlık Bakanlığı, yürüttüğü denetim faaliyetlerini Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda gerçekleştiriyor ve “Genel Teftiş Rehberi”ni sürekli güncelleyerek, denetim tekniklerini geliştiriyor.

Bakanlık, bu kapsamda 13 Ocak’ta başlatılan “1. Genel Teftiş” sürecinde Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Muğla ve Uşak’ta 38 müfettiş görevlendirerek, genel teftiş yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir