Merkez Bankası, ilk likidite ihracını tamamladı

TCMB Likidite Senedi İhracı İhalesi Yapıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan likidite senedi ihracı ihalesinde, ortalama basit getiri G.69 ve ortalama bileşik getiri Y.65 olarak gerçekleşti. Toplamda yaklaşık 84.2 milyon TL teklifin geldiği ihalede, TCMB 30 gün vadeli nominal 50 milyar TL tutarında likidite senedi ihracı gerçekleştirdi.

TCMB, TL’deki sert değer kaybının ardından başlattığı ilgili ihalelerle “parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek ve sıkı parasal duruşu desteklemek” amaçlı olarak hareket ettiğini duyurdu. Likidite senedi ihraçları 91 güne kadar uzanabilecekken, merkez bankası sterilizasyon araçlarını da etkili bir şekilde kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Likidite senedi ihraçlarına ilişkin detaylar, LSEG CBTY ve CBTU sayfalarında yayımlanmaya devam ediyor.

Related Posts

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.