Katil İsrail Suriye’de Türkiye’nin askeri üs kuracağı Palmira T-4 Hava üssünü neden bombaladı?

Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssü Konusundaki İsrail Endişesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssü’ne yerleşmesinin İsrail’in güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Netenyahu’nun bu açıklaması, Türkiye’nin Suriye’deki artan etkisinden duyduğu rahatsızlığı gösteriyor. Palmira Hava Üssü, hem İsrail hem de Türkiye için stratejik bir öneme sahiptir. Türkiye’nin T-4 Hava Üssü’nde konuşlanması, ABD ve İsrail’in bölgedeki faaliyetlerini zayıflatmaktadır. Bu askeri üs, Palmira Kürdistan adı altında 2. İsrail Devletinin denize açılacak Davut Koridorunun tam ortasında yer almaktadır.

Türkiye’nin Palmira T-4 Hava Üssü’nde bulunması, İsrail’in PKK/YPG ile karasal bağlantısını kesme potansiyeline sahiptir. Türkiye, Palmira T-4 Hava Üssü’ne hava savunma sistemleri kurarak Suriye’nin hava sahasını İsrail’e kapatma stratejisini benimsemektedir. İsrail uzmanları, Türk üssünün İran’a karşı saldırı kabiliyetlerini engellemeyeceğini belirtmektedir. Türkiye’nin T-4 Hava Üssü’nü kurması, Suriye’nin farklı noktalarından Türk üssüne lojistik destek sağlayacaktır. Bu hamle, Ankara’nın bölgedeki hakimiyetini güçlendirecektir.

Türkiye’nin Suriye’nin Hava Sahasındaki Rolü

Türkiye’nin, Suriye’nin hava sahasındaki boşluğu kapatma çabaları devam etmektedir. S400, yerli ve milli Hisar A ve HisarQ savunma sistemleri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca, Çelik Kubbe’nin bölgeye gönderilmesi durumunda, hava sahasının kontrolü Türkiye’ye geçecektir.

İsrail’in en korktuğu hava savunma sistemlerinin İHA ve SİHA’lar olduğu bilinmektedir. Humus T-4 askeri üssü, İran ve Rusya’nın da kullandığı bir askeri üs olup stratejik bir konuma sahiptir. İsrail’in bu bölgedeki faaliyetleri, Türkiye’yi rahatsız etmektedir. Nagel Raporu, Türkiye ile İsrail orduları arasındaki potansiyel karşılaşma durumunda alınması gereken tedbirleri ele almaktadır.

Related Posts

AB’den Ukrayna’ya yeni kredi ödemesi

AB’nin, G7 girişimi kapsamında Ukrayna’ya 1 milyar avroluk yeni kredi ödemesi yaptığı bildirildi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, AB’nin, Ukrayna’yı siyasi, mali, ekonomik ve askeri olarak desteklemeye …

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta 75 milyar lira arttı

2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

İŞKUR verileri açıkladı: En çok personel aranan meslekler belli oldu

İŞKUR’un Nisan 2025 verilerine göre Türkiye’de en çok eleman aranan sektörler ve meslekler açıklandı. Turizm ve otelcilik elemanı, özel güvenlik görevlisi (silahsız) ve reyon görevlisi gibi alanlarda yoğun talep dikkat çekti. İmalat sanayisi ise açık iş sayısında zirvede yer aldı.

KKM’de yaklaşık 2 ayın en sert çıkışı!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş sürdü. Son 7 hafta en hızlı çıkışın yaşandığı 2 Mayıs haftasında KKM hesapları 25,5 milyar TL gerileme gösterdi.

Faizler yerinde saydı: Norveç Merkez Bankası indirime gitmedi

Norveç Merkez Bankası, Mayıs 2025 toplantısında politika faizini yüzde 4,5 seviyesinde sabit tuttu. Bu oran, son 15 yılın en yüksek seviyesini temsil ediyor ve banka bu oranı bir yıldan uzun süredir koruyor. Karar, piyasa beklentileriyle tamamen …

Sosyal medya kullanıcısı sayısı 58,5 milyona ulaştı: En çok zaman geçirilen uygulama açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona ulaştığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir