“Şirketlerin AI Entegrasyonunu Öncelikli Olarak Değerlendirmesi Gerekiyor”

Yapay Zeka Yazılım Geliştirme Süreçlerini Hızlandırıyor

Dünya genelinde yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerindeki benimsenme oranının arttığını belirten Umay Ajans Kurucusu Murat Tekmen, AI teknolojilerinin özellikle uygulama geliştirme süreçlerinde kullanımının süreci hızlandırıp maliyetleri düşürdüğünü söyledi. Yazılımcılar arasında yapay zeka tabanlı araçların tercihinde belirgin bir artış olduğunu vurgulayan Tekmen, şirketlerin AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Tekmen, uygulama geliştiricilerin AI tabanlı araçları kullanma oranının artacağını ve 2025 yılında geliştiricilerin yüzde 60’ından fazlasının AI araçlarını kullanarak uygulama geliştirmeye yöneleceğine dair verilerin şimdiden görüldüğünü dile getirdi. Yapay zeka tabanlı akıllı uygulamalar geliştirerek dönüşüme öncülük etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tekmen, özellikle perakende, lojistik, finans ve üretim gibi dinamik alanlarda yapay zekâ algoritmalarının stok yönetimi, talep tahmini, risk analizi ve otomasyon gibi alanlarda performans artışlarına katkı sağladığını ifade etti. Geleneksel iş yapış biçimlerini geride bırakmakta zorlanan firmalar ile teknolojiyi erken benimseyen kuruluşlar arasındaki farkın giderek belirginleştiğini belirtti.

‘Yapay Zeka Ürün Geliştirme Süreçlerini Kısaltıyor’

Tekmen, yapay zekâ uygulamalarını etkin şekilde kullanan işletmelerin sadece maliyet avantajı sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda ürün geliştirme sürelerini kısaltarak pazara giriş hızını artırdığını ve müşteri deneyimini derinleştirdiğini belirtti. AI entegrasyonunun rekabetin belirleyici unsurlarından biri olarak kabul edildiğini dile getiren Tekmen, yapay zekayı yazılım geliştirme süreçlerinin merkezine alarak proje sürelerini kısalttıklarını ve müşterilere inovasyona dayalı çözümler sunduklarını açıkladı.

Tekmen, yapay zekâ yazılım pazarındaki büyümenin yalnızca büyük şirketleri değil, küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak şekilde genişlediğini belirtti. Dijital dönüşümün tabana yayılmasını hızlandırarak rekabet dinamiklerini değiştirdiğini söyleyen Tekmen, özellikle müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu ve veri analizi gibi alanlarda AI kullanımının KOBİ’lere büyük avantajlar sağladığını ifade etti. Yapay zekânın giderek daha fazla sektörde erişilebilir ve ölçeklenebilir bir araç haline geldiğini vurguladı.

‘Avrupa’dan Orta Doğu’ya Kadar Birçok Projeye İmza Attık’

Ajanslarının dijital dünyada markaların varlığını güçlendiren yenilikçi bir rol üstlendiğini belirten Tekmen, Umay Ajans olarak web tasarım, yapay zeka araçları ve mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda etkili çözümler sunarak müşterilerin dijital dünyada güçlü bir konuma gelmelerini sağladıklarını ifade etti. Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar birçok uluslararası projeye imza attıklarını söyleyen Tekmen, teknoloji ve tasarımın birleştiği noktada çalışmalarına devam ederek yapay zeka tabanlı çözümlerle müşterilerin dijital geleceğini şekillendirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / İzzet Aydın – Teknoloji

Related Posts

Elektrikli otomobillerin fiyatları artacak mı? ABD’de teşvikler kalkıyor

ABD’de elektrikli otomobillere yönelik sağlanan vergi indirimleri tehlikede. Cumhuriyetçi üyelerin sunduğu yeni yasa teklifi, elektrikli araçlara uygulanan 7.500 dolarlık yeni araç ve 4.000 dolarlık ikinci el araç vergi kredilerinin yıl sonunda kaldırılmasını öngörüyor. Öneri yasalaşırsa, teşviklerin sona ermesi elektrikli araç alımlarını zorlaştırabilir, bu da fiyatlara doğrudan yansıyabilir. Kararın Çin’e avantaj sağlayabileceği ve ABD’deki istihdam ile üretimi sekteye uğratabileceği uyarıları yapılıyor.

Su Jeti, Flyboard ve Motosurf Türkiye Şampiyonası tamamlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından organize edilen Su Jeti, Flyboard ve Motosurf Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor