Çin, Myanmar’a Acil İnsani Yardım Yapacak

Çin, depremin vurduğu Myanmar‘a 1 milyar yuan (137 milyon dolar) tutarında acil insani yardım sağlayacak.

Myanmar‘da 28 Mart’ta meydana gelen 7.7 ve 6.4 büyüklüğündeki depremlerin ardından yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları uluslararası destekle devam ediyor. Çin’in Myanmar Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, ülkenin 1 milyar yuan (137 milyon dolar) tutarında acil insani yardım sağlayacağı belirtildi. Bu yardımın, acil gıda, ilaç, prefabrik konutlar ve tıbbi ekipmanlar ile salgın kontrolü ve afet değerlendirme uzmanları için kullanılacağı bildirildi.

Çin, depremin ardından Myanmar’a birçok sağlık çalışanı, deprem uzmanı ve kurtarma ekibi göndermişti. Ayrıca Çin Kızılhaç’ı da yaklaşık 1.5 milyon yuan (206 bin dolar) nakit yardımında bulunmuştu.

Depremlerde binlerce bina yıkılırken, en az 3 bin 649 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 18 kişi yaralandı. Birçok kişi ise hala gıda, su ve barınma ihtiyaçlarıyla karşı karşıya. – PEKİN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir